Peuteropvang

Peutercrèche Lochtenbergh bevindt zich in Basisschool de Lochtenbergh, in de wijk Stokhasselt. Bij peuteropvang Lochtenbergh krijgen peuters alle tijd en aandacht die ze nodig hebben. Jouw kind leert en ontdekt met behulp van ons kleine, vaste team. De kinderen kunnen al hun energie kwijt in onze tuin en gymzaal, en komen goed tot rust in ons gezellige lokaal. Bewegen en op ontdekking gaan staan bij onze opvang in Tilburg-Noord voorop.

Openingstijden

Als Peuterwereld De Lochtenbergh zijn wij tijdens de schoolweken 4 ochtenden geopend. De woensdagen en de schoolvakanties zijn we gesloten. We hebben een peutergroep (2 tot 4 jaar).

Maandag
08:45-14:15
Dinsdag
08:45-14:15
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:45-14:15
Vrijdag
08:45-14:15
Openingstijden

In alle rust leren en ontwikkelen

Lekker gek doen en uit je bol gaan horen erbij voor een kind. Maar rust en regelmaat zijn ook belangrijk, zodat kinderen in hun eigen tempo leren en zich ontwikkelen. In ons lokaal hangt hier en daar een knutselwerkje, maar verder is het een rustige plek. De peuters tekenen of kleuren aan de knutseltafel, spelen in de bouwhoek of eten samen een boterham bij het middageten. Wij geven ze alle tijd en aandacht, zodat ze zich helemaal thuis voelen op Peuteropvang De Lochtenbergh.

Onze peuteropvang zit in basisschool De Lochtenbergh. De kinderen spelen in de tuin en gymzaal van de school en gaan vaak langs bij de klaslokalen. Zo is de stap naar de basisschool voor jouw kind een stuk minder groot.

Voorbereiding op de basisschool

Waar kun je makkelijker wennen aan de basisschool dan op de plek zelf? Onze peuters vinden het heerlijk om ook oudere kinderen om zich heen te zien. Natuurlijk bevinden de peuters zich in de veilige omgeving van de opvang, maar de dynamiek met de kinderen van school is erg leerzaam. Tijdens peutergym of buitenspelen, ontdekken ze de ruimtes van waar ze straks mogelijk naar school gaan. Natuurlijk gaat voorbereiden op de basisschool over veel meer dan alleen dat. We hebben een gevarieerd en zinvol programma voor de peuters ontwikkeld. Al onze medewerkers hebben hiervoor een VVE-opleiding (voor- en vroegschoolse educatie) gevolgd en onze opvanglocatie is VVE-gecertificeerd. Het educatieve programma van Startblokken is de rode draad bij onze activiteiten. We hebben twee lokalen, waardoor we in kleine groepjes bezig kunnen zijn. Regelmatig organiseren we extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld peuterdansen.

Voorbereiding op de basisschool

Onze peuterwereld

 • Is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend tussen 8.45 uur en 14.15 uur
 • Is een gezellige opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar;
 • Biedt peuteropvang voor werkende en niet-werkende ouders (inclusief gemeentelijke subsidie)
 • Beschikt over twee lokalen voor spelen in kleine groepjes
 • Is te vinden in de Perosistraat 150a
 • Is 40 weken per jaar een warm thuis voor je kind
 • Ondersteunt ouders bij alle vragen over opvang
 • Heeft luiers in de kast liggen
 • Zorgt voor eten en drinken
 • Gebruikt de tuin en sportzaal van de basisschool
 • Is vve-gecertificeerd. Met dit bewijs laten we zien dat alle medewerkers deze opleiding hebben gevolgd om de kinderen goed voor te bereiden op de basisschool
 • Gebruikt het educatieve programma Startblokken

Alle culturen uit de wijk

Op de opvang delen we alle culturen uit de wijk. We vieren bijvoorbeeld het Suikerfeest en hebben poppen waarin ieder kind zich herkent. Vind jij als ouder iets belangrijk in jouw cultuur en zie je dat graag terug op de peuteropvang? We staan open voor nieuwe inzichten dus kom met je ideeën vooral naar ons toe!

Rondleiding
Alle culturen uit de wijk

Voorbereiding op de basisschool

Waar kun je makkelijker wennen aan de basisschool dan op de plek zelf? Onze peuters vinden het heerlijk om ook oudere kinderen om zich heen te zien. Natuurlijk bevinden de peuters zich in de veilige omgeving van de opvang, maar de dynamiek met de kinderen van school is erg leerzaam. Tijdens peutergym of buitenspelen, ontdekken ze de ruimtes van waar ze straks mogelijk naar school gaan. Natuurlijk gaat voorbereiden op de basisschool over veel meer dan alleen dat. We hebben een gevarieerd en zinvol programma voor de peuters ontwikkeld. Al onze medewerkers hebben hiervoor een VVE-opleiding (voor- en vroegschoolse educatie) gevolgd en onze opvanglocatie is VVE-gecertificeerd.

Het educatieve programma van Uk & Puk is de rode draad bij onze activiteiten. We hebben twee lokalen, waardoor we in kleine groepjes bezig kunnen zijn. Regelmatig organiseren we extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld peuterdansen.

Protocollen en documenten

inspectierapport 2023

GGD

Aanvullende voorwaarden en nadere uitleg 2023

Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan beleef de sfeer bij Voorbeelschool!
Aanmelden